Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Κοινωνική Επιχειρηματικότητα

Η κοινωνική επιχειρηματικότητα στοχεύει στην επίλυση πιεστικών κοινωνικών προβλημάτων όπως η προστασία του περιβάλλοντος, η εκπαίδευση, η παροχή υπηρεσιών υγείας, η φτώχεια, ενέργεια, υδάτινοι πόροι κλπ. Η αντιμετώπιση του προβλήματος στο οποίο στοχεύει τίθεται στο κέντρο των δραστηριοτήτων της κοινωνικής επιχείρησης και η επίλυσή του συχνά έρχεται μέσα από την εφαρμογή καινοτόμων προσεγγίσεων. 
Οι κοινωνικές επιχειρήσεις δεν είναι κατ’ανάγκη μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί. Ξεκινούν από ανθρώπους με όραμα και επιμονή να επιτύχουν το στόχο της κοινωνικής αλλαγής και της επίτευξης λύσεων με διάρκεια και οι οποίοι εφαρμόζουν βασικές αρχές της επιχειρηματικότητας στη λειτουργία των οργανισμών τους.
Κρίσιμο στοιχείο που διαχωρίζει τις «κοινωνικές» από τις «παραδοσιακές» επιχειρήσεις είναι το γεγονός ότι στοχεύουν στην επίλυση συγκεκριμένων κοινωνικών προβλημάτων και όχι στην επίτευξη οικονομικού αποτελέσματος, το οποίο είναι το μέσο το οποίο χρησιμοποιούν για την επιτυχία του σκοπού τους.
Βιβλιογραφία: Stokes, D., N. Wilson, et al. (2010). Entrepreneurship, CENGAGE Learning.
 

Εκπαιδεύσεις Νέων Γεωργών στη Χαλκιδική

Από τον Οκτώβρη θα αρχίσουν οι εκπαιδεύσεις των Νέων Γεωργών από το Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Αγίου Μάμαντος Χαλκιδικής (πρώην Κ.Ε.Γ.Ε.). Οι ενδιαφερόμενοι
Νέοι Γεωργοί του νομού Χαλκιδικής πρέπει να επικοινωνήσουν με τον υπεύθυνο του Κέντρου. Πληροφορίες: Τσιανόπουλος Γρηγόρης, τηλ.: 23730 91423.

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Νερό ΑΘΩΣ - ΑΘΩΣ ΕΜΦΙΑΛΩΤΙΚΗ Α.Ε.


Οι δραστηριότητες της εστιάζονται σε δύο άξονες, αφενός την παραγωγή και εμφιάλωση προϊόντων νερού διαφόρων εταιρειών και αφετέρου την παραγωγή των δικών της προϊόντων εμφιαλωμένου νερού με την επωνυμία Άθως από την τοπική πηγή Ακονοράχης.
Στο πέρασμα των χρόνων η ανάπτυξη της εταιρείας έγινε με γρήγορους ρυθμούς καθιστώντας την ιδιαίτερα ανταγωνιστική στην ελληνική αγορά.



Aκονόραχη, Δήμου Πολυγύορου Χαλκιδικής
Telephone: +30 23710 54200 FAX:  +30 23710 54191

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ.

Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

2ος Διαγωνισμός Εφαρμοσμένης Έρευνας και Καινοτομίας

Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ.

Φεστιβάλ "ΚΕΡΝΑΜΕ ΕΛΛΑΔΑ"

Στο διαδικτυακό τόπο της Π.Ε. Χαλκιδικής ανακοινώθηκαν τα ακόλουθα:

Ένα νέο Φεστιβάλ με τίτλο «ΚΕΡΝΑΜΕ ΕΛΛΑΔΑ» διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, αποτελώντας σημαντικότατο θεσμό στον τομέα προβολής και προώθησης των ελληνικών προϊόντων.
Το φεστιβάλ θα διεξαχθεί και στις 13 Περιφέρειες της Ελλάδας, αρχής γενομένης από την Περιφέρεια Κρήτης που θα διοργανώσει το πρώτο Φεστιβάλ του θεσμού, στο Εκθεσιακό Κέντρο Χανίων στις 19, 20 & 21 Οκτωβρίου 2012 και θα ακολουθήσουν διαδοχικά οι υπόλοιπες Περιφέρειες.
Στόχος του Φεστιβάλ «Κερνάμε Ελλάδα» είναι να προβάλλει, να αναδείξει και να δικτυώσει τα ποιοτικά προϊόντα των Ελληνικών επιχειρήσεων μέσα από μια σειρά δράσεων που θα λάβουν χώρα στο πλαίσιο της διοργάνωσης.
Η Οργανωτική Επιτροπή του Φεστιβάλ, αναγνωρίζοντας την εξέχουσα θέση που κατέχει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην παραγωγή ποιοτικών αγροτικών προϊόντων, τιμά την Περιφέρειά μας διαθέτοντας διακριτό χώρο έκθεσης των προϊόντων της σε όλες τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν.
Για την υλοποίηση του παραπάνω σκοπού, παρακαλούνται οι παραγωγοί - μεταποιητές αγροτικών προϊόντων της Χαλκιδικής που ενδιαφέρονται να αποστείλουν δείγματα συσκευασμένων προϊόντων τους στο Φεστιβάλ, να απευθυνθούν στην Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής, Γραφείο 109 (1ος όροφος) τηλ. 23713-51287, 51245, κα Άννα Μπασάκα, μέχρι τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012.

Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

BGS - ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Ενδιαφέροντα στοιχεία για την ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ παρουσιάζονται μέσα από τα αποτελέσματα της έρευνας που έγινε από το BRITISH GRADUATES SOCIETY (Σύνδεσμος Αποφοίτων Βρετανικών Πανεπιστημίων -  Μάιος 2012).

Για περισσότερα πατήστε ΕΔΩ.

Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

1st REGATTA DIAPOROU ( 7-9/09 & 14-16/09) 2012


Ο  Ναυτικός  Σύνδεσμος Όρμου Παναγίας σε συνεργασία με τον Αθωνικό Ναυτικό Όμιλο Χαλκιδικής  και την υποστήριξη του Δήμου Σιθωνίας διοργανώνουν την 1η Ρεγκάτα του Διαπόρου στις 7,8, 9 & 14,15,16 Σεπτεμβρίου, 2012 στο λιμάνι του Όρμου της Παναγίας.
Η εκδήλωση αυτή η οποία πρώτη φορά γίνεται στην περιοχή του Σιγγιτικού κόλπου έχει σαν σκοπό την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού (θεματικό τουρισμό) στην περιοχή, την τόνωση της τουριστικής κίνησης σε μία περίοδο που αρχίζει να φθίνει και την παράλληλη παρουσίαση πολιτιστικών εκδηλώσεων.

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΓΑΒΑΝΑΣ – παραδοσιακή αρτοζαχαροπλαστική


Μια από τις μεγαλύτερες μονάδες αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής στη Μακεδονία με σημαντικούς δείκτες ανάπτυξης και εξαιρετική ποιότητα παραγόμενων προϊόντων.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ.

Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Γαλάτιστα - 2η ΓΙΟΡΤΗ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑΣ


Ο Δήμος Πολυγύρου και η Δημοτική Κοινότητα Γαλάτιστας, σε συνεργασία με την Π.Ε. Χαλκιδικής και τη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής και τον Αγροτικό Κτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Γαλάτιστας, διοργανώνουν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης τη 2η ΓΙΟΡΤΗ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑΣ στη Γαλάτιστα, στις 7, 8, 9 Σεπτεμβρίου 2012.


Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

ΚΤΗΜΑ ΛΕΙΒΑΔΙΩΤΗ


Μέσα σε έναν αμπελώνα εκατόν δέκα (110) στρεμμάτων στη Μαραθούσα της Χαλκιδικής λειτουργούν:
  • Υπερσύγχρονο οινοποιείο
  • Παραδοσιακό αποστακτήριο
  • Εκθετήριο βιολογικών και παραδοσιακών προϊόντων
  • Αγροτουριστική μονάδα
  • Περιφραγμένος χώρος με άλογα
Το μήνυμα των ιδιοκτητών είναι:
Ένας πραγματικός παράδεισος στη Μαραθούσα Χαλκιδικής. Καταφέραμε να φτιάξουμε τη δουλειά και τη ζωή μέσα στο κτήμα, …αληθινό παραμύθι.

Για περισσότερα πατήστε ΕΔΩ.

Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

2012 - Τουριστική κίνηση στη Χαλκιδική

Με πολύ υψηλές πληρότητες, οι οποίες άγγιξαν ακόμη και το 85%-90% στα ξενοδοχεία άνω των 80-100 κλινών και σημαντικό αριθμό τουριστών από το εξωτερικό κύλησε ο Αύγουστος για τη Χαλκιδική...