Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

2012 - Τουριστική κίνηση στη Χαλκιδική

Με πολύ υψηλές πληρότητες, οι οποίες άγγιξαν ακόμη και το 85%-90% στα ξενοδοχεία άνω των 80-100 κλινών και σημαντικό αριθμό τουριστών από το εξωτερικό κύλησε ο Αύγουστος για τη Χαλκιδική... 

Ιδιαίτερα ενθαρρυντικό για τη Χαλκιδική είναι το γεγονός ότι οι επιχειρηματίες περιμένουν κι έναν αρκετά καλό Σεπτέμβριο, αφού τουλάχιστον μέχρι τις 20 του ερχόμενου μήνα οι πληρότητες από τις προκρατήσεις κινούνται σε αρκετά υψηλά επίπεδα.
Η αύξηση των αφίξεων το τελευταίο διάστημα βοήθησε στη βελτίωση του κλίματος και στο να συγκρατηθεί η μείωση της τουριστικής κίνησης στη Χαλκιδική σε σχέση με το περσινό διάστημα. Η εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου θύμισε της παλιές καλές εποχές για τη Χαλκιδική. Στα ξενοδοχεία οι πληρότητες ήταν υψηλές, ενώ δούλεψαν και τα καταστήματα της περιοχές με τους τουρίστες. Η φετινή ήταν χρονιά επιβίωσης και η προσφορά πολύ καλών τιμών «κράτησε» την τουριστική κίνηση.
Ενίσχυση από το εξωτερικό
Αν και ήταν ιδιαίτερα αισθητή η μείωση των τουριστών από την εγχώρια αγορά, αφού ξεπέρασε το 50%, η απώλεια καλύφθηκε σε σημαντικό ποσοστό από τους ξένους. Ειδικότερα, κατά 30% περισσότεροι Ουκρανοί επισκέφθηκαν φέτος τη Χαλκιδική, ενώ οι Ρώσοι τουρίστες εμφανίστηκαν αυξημένοι κατά περίπου 20%. Επίσης, κατά 10% περισσότεροι Σέρβοι έκαναν φέτος τις διακοπές τους στη Χαλκιδική, στα ίδια ποσοστά με πέρσι κινήθηκαν οι αφίξεις από τα Σκόπια και τη Βουλγαρία, ενώ οριακή πτώση σημείωσε ο αριθμός των τουριστών από τη Ρουμανία. Εξάλλου, σημαντικός αριθμός αφίξεων καταγράφηκε και από την Τουρκία. Ενώ το 2010 από το σύνολο των τουριστών οι εφτά στους δέκα ήταν ξένοι και οι υπόλοιποι Έλληνες, φέτος η αναλογία ήταν εννέα προς έναν υπέρ των αλλοδαπών.
Σήμερα οι τιμές των ξενοδοχείων της Χαλκιδικής κινούνται σε προσιτά επίπεδα.

ΠΗΓΗ:  newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου